Principiile descrise aici constituie pentru noi standarde minime.

Drepturile omului

Ne angajam sa respectam drepturile internationale ale omului in cadrul sferei noastre de influenta.

Munca fortata

Respingem orice forma de munca fortata in compania noastra si la partenerii nostri de afaceri.

Munca copiilor

Respingem munca copiilor in compania noastra si la partenerii nostri de afaceri.

Discriminarea si respectul fata de altii

Dorim sa furnizam locuri de munca neafectate de discriminare si hartuire pe considerente de sex, rasa, culoare, convingeri religioase, varsta, origine etnica, dizabilitate sau orientare sexuala. Angajatii din compania noastra castiga respectul reciproc.

Remunerarea si timpul de lucru

Recunoastem dreptul angajatilor nostri la o remunerare adecvata si respectam salariile minime garantate prin lege pe piata muncii in cauza. Ne conformam reglementarilor in vigoare cu privire la timpul de lucru in toate locatiile noastre.

Relatiile cu angajatii si cu reprezentantii angajatilor

Respectam dreptul angajatilor nostri la libertate de asociere. Independent de aceasta, le dam intotdeauna angajatilor nostri posibilitatea de a-si reprezenta direct interesele.

Sanatatea si securitatea

Dorim sa promovam un mediu de lucru sigur si sanatos, care sa satisfaca sau chiar sa depaseasca cerintele standardelor aplicabile in materie de securitate si sanatate la locul de munca. Vom intreprinde toate masurile adecvate pentru a preveni accidentele si bolile profesionale cauzate de conditiile de lucru.

Dezvoltarea fortei de munca

Consideram ca dezvoltarea angajatilor nostri reprezinta o investitie esentiala in viitorul companiei noastre. In acest sens, pe langa importanta pe care o acordam dezvoltarii profesionale, ne indreptam atentia si asupra dezvoltarii competentelor sociale si metodice.

Responsabilitatea fata de mediul inconjurator

Mentinem un sistem eficient de management al mediului in compania noastra, care este imbunatatit permanent. Dezideratele minimale se refera la respectarea legislatiei cu privire la protectia mediului si a cerintelor sistemului de management al protectiei mediului. In exercitarea responsabilitatii noastre pentru mediu colaboram cu furnizorii si partenerii nostri de afaceri.

Conflictele de interese, cadourile si incercarile de mituire

Ne asumam angajamentul de a nu accepta cadouri sau donatii sau de a nu detine cote de participatie, care ar putea duce la un conflict de interese. Nu este permis in mod special sa se ofere, sa se presteze sau sa se accepte mita sau alte plati interzise prin lege.

Bytenet Consulting ii incurajeaza pe furnizori, pe cat posibil, sa introduca si sa aplice principii similare de responsabilitate sociala in intreprinderile lor.

Responsabilitatea

Consideram ca fiecare angajat are responsabilitatea personala de a urma acest cod de conduita si de a incuraja colegii sa-l respecte la randul lor. Conducerea este responsabila pentru implementarea acestor principii. Acestea se constituie in parte integranta a regulamentelor si normativelor noastre.

Societatea noastra:

Contribuie la dezvoltarea economica, sociala si de mediu, sustinand principiul dezvoltarii durabile;
Nu accepta dispense care nu sunt incluse in cadrul legislativ local privind mediul, sanatatea, siguranta, munca si taxarea;
Sprijina si aplica principii si practici echitabile de conducere a companiei;
Dezvolta si aplica sisteme de management eficiente in construirea unei relatii de incredere cu societatile in care activeaza
Respecta drepturile omului in toate activitatile pe care le desfasoara;
Promoveaza valorile companiei in randurile angajatilor prin programe de training;
Nu discrimineaza si nu sanctioneaza indivizii sau institutiile care atentioneaza echipa de management asupra practicilor incorecte ale companiei.