Retea/Infrastructura Wireless – Array fara controler central

Traditional-wireless-smallXirrus-wireless-small

 

 

 

 

 

Chiar daca cele doua infrastructuri de mai sus pot aproximativ funiza aceleasi servicii, diferentele intre ele sunt majore datorita caracteristicilor hardware ale Array-urilor

1. Implementare Infrastructura/Retele Wireless, Wi-Fi

Mai putine echipamente si mai putine conexiuni fizice ceea ce permite implementarea rapida a solutiei cu o reducere substantial de costuri.
Spre deosebire de vendorii foarte bine cunoscuti (Cisco, Aruba, Enterasys etc) unde sunt prezente in mod uzual 2 radio/AP , Array-urile sunt echipate cu mai mult de 2 module radio cu antene sectoriale acestea permitand o acoperire mai buna si o capacitate mai mare pe langa folosirea mai buna a spectrului RF.

2. Disponibilitate Infrastructura/Retea Wireless, Wi-Fi

Functionare autonoma “Full Feature”. Cu cat reteaua wireless creste cu atat creste si puterea de procesare.
Fiecare Array are controller propriu incorporat putand functiona ca o entitate desinestatatoare comunicand prin protocoale proprietare cu Array-urile din cadrul aceleasi retele Wireless realizandu-se practic un “controller” unic global virtual- “Virtualized Intelligence”. Astfel se elimina scenariile “single point of failure” chiar daca in cazul infrastructurii wireless uzuale se pot pune mai multe controlere pentru redundanta.

3.Upgradabilitate/Expandabilitate/Flexibilitate

Cu cat reteaua wireless creste cu atat creste si puterea de procesare. Practic, in afara de spectrul radio nu mai exista nici-o limitare.
Programarea software a benzii de lucru (2,4 sau 5 Ghz) permite o mai buna utilizare a spectrului radio.
Existenta controller-ului aduce mai multa inteligenta la edge pemitandu-se aduagrea de noi functionalitati inclusiv de Laye7 – Application control, Mobile Device Management, BYOD (Bring Your Own Device) chiar la “edge” la nivel de Acces Point/Array.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *